HELLENIC-GASTRONOMY-LOGO-BLUE Facebook circle blue large

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

ministry_tourism_greek logo yp oik anapt gr logo_CityofAthens_GR-01small EUROPEAN CONTINUE WITH OUR NEW WEBSITE Arrow black large

2/02/2018

 

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "GREEK TASTE BEYOND BORDERS"

 

Operational Manager F&B του ξενοδοχειακού κλάδου Ζαχαρίας Γίτσας:  

 

«Πάντα υπάρχει έδαφος και τρόπος για αναβάθμιση των υπαρχόντων μονάδων στο Customer Service. Το «Greek Taste Beyond Borders» είναι μια καινοτομία!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη στον Λάζο Μαντικό

 

Ο Operational Manager F&B του ξενοδοχειακού κλάδου- τόσο στον τομέα της εστίασης, όσο και στον τουριστικό χώρο- Ζαχαρίας Γίτσας, με την πολύτιμη εμπειρία και τη σφαιρική του γνώση σε κάθε επίπεδο της δουλειάς του, μιλάει στο «estiatoria.gr» και κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για το πώς το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας» θα αναβαθμίσει και τον τομέα του Customer Service στον κλάδο της γαστρονομίας!

 

«Η διοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας έρχεται να επιβεβαιώσει την πρωτοπόρα πορεία του ‘estiatoria.gr’ και θα δώσει νέα πνοή στο χώρο της εστίασης!»

 

Είναι γεγονός ότι θα συμμετάσχετε στο 1o Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας και στην καμπάνια του «Greek Taste Beyond Borders» που έχει στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου διεθνώς. Πώς νιώθετε που είστε υποστηρικτής μιας τόσο μεγάλης πρωτοβουλίας του estiatoria.gr, που υποστηρίζεται από όλους τους φορείς;

«Γνωρίζω τα ‘estiatoria.gr’ και τα παρακολουθώ από την ίδρυσή τους, γιατί ήταν μια καινοτόμα πρωτοβουλία στο χώρο της εστίασης και κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς έλειπε από τον ελλαδικό χώρο. Η διοργάνωση του 1ουΠαγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας έρχεται να επιβεβαιώσει την πρωτοπόρα πορεία του ‘estiatoria.gr’. Νιώθω ευχαρίστηση που θα συμμετάσχω σε αυτό, αλλά και προσμονή για το ίδιο το event, αφού θεωρώ ότι θα δώσει νέα πνοή στο χώρο της εστίασης!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι ήταν αυτό που σας εξίταρε να ασχοληθείτε με τον τουρισμό και τον τομέα του customer service; Η χώρα μας σε σύγκριση με άλλες τουριστικές χώρες σε τι επίπεδο βρίσκεται, πιστεύετε υστερεί σε αυτό τον τομέα;

 

«Η Ελλάδα μας είναι μια μοναδική χώρα παγκοσμίως, λόγω της γεωφυσικής της θέσης. Έχει μήκος ακτών 14.000 χιλιόμετρα - θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο - με τα ομορφότερα, καθαρότερα και ασφαλέστερα νερά, με αναρίθμητα νησιά, τα οποία είναι περισσότερα από 2.500! Έχοντας, λοιπόν, μεγαλώσει σε μια τέτοια ευλογημένη χώρα - στην οποία να μην ξεχνάμε ότι η καλοκαιρία διαρκεί 350 από τις 365 ημέρες του χρόνου - αποτέλεσε μονόδρομο για μένα να ασχοληθώ με τον τουρισμό. Η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφω για το συνάνθρωπό μου, δε, σε συνδυασμό με την παιδεία που είχα από την οικογένειά μου, με καθοδήγησαν στην επιλογή της ενασχόλησής μου με το customer service. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο ανάμεσα στις τουριστικές χώρες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση των επισκεπτών χρόνο με το χρόνο. Υπάρχουν εξαιρετικοί επιχειρηματίες – με μερικούς από τους οποίους είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ - που επενδύουν στον τουριστικό χώρο με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πάντα, όμως, υπάρχει έδαφος για καινοτομίες καθώς και αναβάθμιση των υπαρχόντων μονάδων».

 

«H νέα μεγάλη καμπάνια του «1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 – Greek Taste Beyond Borders» αποτελεί μια μοναδική οδό για την ελληνική γαστρονομία, μέσω της οποίας θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών που θα την βελτιώσουν και θα την διοχετεύσουν σε όλο τον κόσμο της εστίασης!»

 

Σχετικά με τη νέα μεγάλη καμπάνια του «1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 – Greek Taste Beyond Borders». Γιατί πιστεύετε είναι τόσο σημαντική στον χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας;

 

«Η ελληνική κουζίνα με τις ύλες της και τον τρόπο προετοιμασίας των φαγητών της, έχει αποτελέσει τη βάση πολλών βιβλίων όχι μόνο μαγειρικής, αλλά και εν γένει διατροφής, που συνιστούν ιατροί και wellness gurus σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα, η μεσογειακή διατροφή έχει τις ρίζες της στην Κρήτη και όλοι έχουμε έστω και ακροθιγώς ακούσει για την αποτελεσματικότητά της στην καλοζωία και μακροζωία των ανθρώπων. H νέα μεγάλη καμπάνια του ‘1stInternational Hellenic Gastronomy Conference 2018 – Greek TasteBeyond Borders’ είναι σημαντική στον χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας, γιατί αποτελεί μια μοναδική οδό μέσω της οποίας θα συγκεντρωθεί η γνώση που υπάρχει για την ελληνική γαστρονομία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα υπάρξει εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών και στη συνέχεια βελτιωμένη θα διοχετευθεί σε όλο τον κόσμο της εστίασης».

 

Πιστεύετε ότι η ελληνική γαστρονομία έχει σύνορα;

 

«Φυσικά και όχι. Η ελληνική γαστρονομία δεν έχει όρια. Αντιθέτως, θα έλεγα ανανεώνεται και βελτιώνεται συνεχώς. Ήδη στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο οποτεδήποτε δημιουργείται χώρος με ελληνικό φαγητό, τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής, αποτελεί πόλο ευρείας προσέλευσης και δίνει ‘τροφή’ - κυριολεκτικά και μεταφορικά – για περαιτέρω βελτίωση εντός και εκτός των συνόρων μας»

 

«Ο χώρος της γαστρονομίας έχει ανάγκη προβολής των ελληνικών προϊόντων μέσω της μοναδικής έκθεσης (EXPO) που θα πραγματοποιηθεί στο συνέδριο»

 

 

Θα λέγατε ότι έχετε κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα;

 

«Ο εργασιακός μου χώρος διαφοροποιείται γοργά, με αποτέλεσμα τα όνειρά μου να τροποποιούνται. Έτσι δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει τα όνειρά μου πραγματικότητα, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχουν εκπληρωθεί κάποια από αυτά».

 

«Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει τα όνειρά μου πραγματικότητα, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχουν εκπληρωθεί κάποια από αυτά»

 

Πόσο πιστεύετε θα ωφεληθεί η ελληνική γαστρονομία από την προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω της μοναδικής έκθεσης (EXPO) που θα πραγματοποιηθεί στο συνέδριο σε συνεργασία με το Υπ. Τουρισμού και το Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης;

 

«Το γεγονός και μόνο ότι για πρώτη φορά διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση για την προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω της μοναδικής έκθεσης (EXPO) που θα πραγματοποιηθεί στο συνέδριο, καταδεικνύει την ανάγκη που είχε ο χώρος της γαστρονομίας από μια τέτοια συγκέντρωση. Από την άλλη η υποστήριξη που λαμβάνει τόσο από το Υπ. Τουρισμού όσο και από το Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης ενισχύει τη σοβαρότητα του όλου εγχειρήματος. Οι συμμετέχοντες θα βρουν σε ένα χώρο συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα που τους είναι γνωστά, αλλά και άλλα που είτε δεν τα έχουν σκεφτεί είτε δεν γνωρίζουν από πού μπορούν να τα προμηθευτούν».

 

«Πρωτοποριακά μυαλά στον τομέα της γαστρονομίας είναι διασκορπισμένα στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Μέσω του «Greek Taste Beyond Borders» και του διεθνούς business networking, θα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων ακόμη και τη δημιουργία εργασιακών σχέσεων!»

 

 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη παγκόσμια συνάντηση Ελλήνων της γαστρονομίας και αναμένεται προσέλευση πάνω από 50 χώρες! Πιστεύετε ότι είναι μια νέα αρχή για τον χώρο αυτό το νέο διεθνές business networking;

 

«Πιστεύω ότι τα ‘estiatoria.gr’ με αυτή τους την πρωτοβουλία ανοίγουν νέους ορίζοντες στους Έλληνες Chef και μη, εν γένει σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της εστίασης. Πολλοί Έλληνες με αξιόλογα προσόντα και πρωτοποριακά μυαλά στον τομέα της γαστρονομίας είναι διασκορπισμένα στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Μέσω αυτού του διεθνούς «business networking» τα μυαλά αυτά θα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων ακόμη και τη δημιουργία εργασιακών σχέσεων».

 

Κλείνοντας ο Ζαχαρίας Γίτσας ανανέωσε το ραντεβού μας για το «1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας» με επικοινωνιακό μήνυμα το «Greek Taste Beyond Borders», τον ερχόμενο Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής στις 5 Μαρτίου!

 

Αναφέροντας ότι: «Όλοι θα είμαστε εκεί!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HELLENIC-GASTRONOMY-LOGO-WHITE zacharias gitsas LAZOS MANTIKOS

ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ